עוגת התפוזים של יפית

מתכון קל להכנה של מטופלת בשם יפית- עוגה קלה להכנה ולא משמינה כי הסוד שלה הוא בהחלפת השמן במיץ תפוזים.

*מומלצת לחולי סוכרת בגרסת הדיאט

חומרים:

  • 4 ביצים
  • 2 כפות סוכר / ממתיק סוויטנגו / 4שקיות סוכרלוז
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • כוס מיץ תפוזים/ דיאט
  • 1/3 כוס שמן קנולה + 2/3 כוס מיץ תפוזים או רסק תפוחים ללא סוכר
  • 5 כוסות קמח תופח מאליו
  • כף ממרח שוקולד נוטלה / שוקולד ללא סוכר / שוקולד סוויטנגו ללא סוכר
  • 2 תבניות מנייר

אופן ההכנה:

  • להקציף 4 ביצים עם 2 כפות סוכר לקצף אוורירי ותפוח
  • להוסיף 2 כוסות נוזלים: (מיץ+ שמן) ולבחוש
  • להוסיף את האינסטנט פודינג והקמח
  • לבחוש לבלילה חלקה והומוגנית ללא גושים.
  • לשמן בתרסיס 2 תבניות אינגליש קייק מנייר ולצקת לכל אחת חצי מהתערובת

אפשרות א:

  • לפורר חטיף מקופלת ולפזר חצי ממנו מעל כל עוגה, ולהבליע פנימה בתוך התערובת

אפשרות ב:

  • לצקת את הבלילה ל2 תבניות ולהשאיר מעט בקערה, להוסיף כף ממרח שוקולד ולערבב לבלילה החומה.
  • לשפוך חצי מהתערובת החומה על כל אחת מהעוגות, ובעזרת סכין להבליע בצורת שתי וערב על מנת ליצור מראה של שיש.

לאפות ב 180 מעלות כ 40-45 דקות, עד שהקיסם נעוץ יוצא יבש.

בהצלחה ובתאבון😊

 

Write a comment

דילוג לתוכן