פנקייק כוסמין מלא
אופציה נהדרת לגיוון ארוחת הערב ולשבור שגרה פעם בשבוע שכן פנקייק כוסמין בהחלט משביע ולא מרעיב כמו הפנקייק מקמח לבן
החומרים הדרושים:
- 2 ביצים
- כוס חלב רצוי דל לקטוז הנותן מתיקות נוספת או חלב אחר כמו: סויה, שיבולת שועל
- 1 כפית שמן קנולה/ שמן קוקוס
- 1 כוס קמח כוסמין מלא למניעת רעב ממושך
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 שקיות סוכר וניל
- קינמון
- אופציות נוספות להעשרה ולשובע: להניח מעל חתיכות תפוח / בננה / אוכמניות /תותים
אופן הכנה:
- מערבבים את הקמח + הסוכר וניל בקערה אחת ובקערה נפרדת את הביצים, החלב והשמן.
- לאחר הערבוב מאחדים ויוצרים בלילה אחידה ללא גושים בקערה אחת.
- מניחים מחבת על להבה בינונית ומשמנים מעט או מרססים את המחבת ומוזגים כף מהבלילה וכאשר נוצרות בועות הופכים לעוד 1-2 דקות
- לאחר מכן מעבירם לצלחת ומזלפים מעט חמאת שקדים / מסיבת אגוזים / שוקולד / חבלה / סילאן ללא סוכר / דבש
ניתן לשמור במקרר ל כ 3 ימים
בתאבון