• אילו פירות מומלץ לאכול?
  • יש פירות שאסור בשום אופן?
  • מה מותר לאכול פעם בשבוע?

אחד החשקים הגדולים ביותר שיש כאשר נמצאים בתזונה קטוגנית הוא נושא הפירות. ישנם מטופלים שיוצאים מקיטו ועוברים לתזונה דלה בפחמימות רק כי בא להם לאכול פירות. במאמר זה נבהיר נושא זה וכל אחד יוכל לבצע את ההתאמות הדרושות.

פירות בתזונה קטוגנית

להלן כמה כללים ועובדות לגבי צריכה של פירות:

1. פירות ניתן לאכול ואף רצוי, אולם יש להפנים מה הכמות שיש לצרוך.
2. ניתן לאכול פירות עם כמות פחמימה גדולה ולשם כך יש להבין את היחס הנכון והמותאם בין כמות פחמימה: כמות שומן.
3. בפן החיובי פירות מכילים סיבים שעוזרים ומונעים עצירות, מפחיתים רמות כולסטרול, עוזרים ביצירת חיידקי מעיים ומכילים ויטמינים ומינרלים רבים.
4. כדאי לאכול פירות כחלק מהארוחה ולא בנפרד.
5. הגיוון זה הכיוון – רצוי לאכול פירות בצבעים שונים ומגוונים.
6. ישנו שוני ביכולת של כל אחד ואחת לגבי כמות הפירות שניתן לאכול. דבר זה תלוי במספר גורמים אישיים ובאופי והרכב התזונה הקטוגנית.
7. ניתן לאכול פירות שמכילים כמות גדולה של פחמימה רק יש לעשות זאת עם הדרכה צמודה כדי להימנע מיציאה מקיטו.

פירות מומלצים בתזונה קטוגנית

כמות הפחמימה בפירות שונים

כאשר משלבים פירות בתזונה, יש להביא בחשבון את כמויות הפחמימה המופיעות כאן.
יש לשים לב למשקל הנמוך של פירות הקיץ כיוון שהם עשירים בפחמימות.

2 כפות של אוכמניות – 2.6 גרם פחמימה, 0.4 גרם סיבים.
100 גרם תותים – 5 גרם פחמימה.
100 גרם פירות יער קפואים – 6 גרם פחמימה.
100 גרם פטל שחור – 2.2 גרם פחמימה.
40 גרם של פירות קיץ כמו: אבטיח, מלון, אפרסק, משמש ושאר פירות הקיץ – 3.2 גרם פחמימה.
100 גרם שבבי קוקוס – 8 גרם פחמימה.

* בדף זה שולבו תמונות של הפירות שניתן לאכול בתזונה הקטוגנית בצורה יותר חופשית מכל שאר הפירות.

המלצות נוספות לתזונת קיטו – צפה בסרטונים

פירות מומלצים תזונה קטוגנית
קוקוס תזונה קטוגנית

דילוג לתוכן