פיצה כרובית

מתכון ל 3 מנות: 25 דקות עבודה ו50 דקות זמן כולל

לבסיס הפיצה:

  • 1 כרובית
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 3 כפות קורנפלור
  • מלח

הכנת הרוטב:

  • 1 קופסה עגבניות משומרת שטחנו בבלנדר והוספנו את התבלינים הבאים:

אורגנו, מלח ופלפל שחור גרוס

תוספות:

  • 100 גרם גבינה מגורדת
  • תופסות על פי מה שאתם אוהבים: 1 בצל סגול/ חופן זיתים/ אננס / פטריות

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • חותכים את הכרובית לחתיכות קטנות ומעבירים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת של פירורים.
  • קולים את התערובת על מחבת עם 1 כף שמן זית עד הפרשת אדים/ לחות כ 5-7 דקות ועד קבלת צבע לבן לא בוהק עד צהבהב- יש לערבב למניעת שריפה של הפירורים.
  • מעבירם לקערה ומקררים כ 5 דקות ולאחר מכן מוסיפים: גבינה מגורדת + מלח+ ביצה + קורנפלור ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

(ניתן להסמיך מעט יותר את הקורנפלור לקבלת תערובת מוצקה יותר)

  • מוסיפים את הביצה השנייה עד לקבלת תערובת שלא ניתן לפורר אותה.
  • לוקחים את התבנית ויוצקים את העיסה על נייר אפיה אקולוגי משומן מראש ואופים כ 20 דקות עד השוליים מזהיבים.
  • לאחר 20 דקות לוקחים את הרוטב שהכנו אותו מראש ושופכים על הבצק ומפזרים מעל את התוספות ואופים כ 10 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה.
  • מוצאים ומוסיפים על פי הטעם: אורגנו, בזיליקום, רוקט

 

* ככל שנוסיף יותר גבינה שמנה ככה יחס קיו יעלה והיא תהפוך לפיצה קטוגנית

דילוג לתוכן