פיצה חצילים

החומרים ל 8 מנות

(130 קקל למנה, יחס קיטו 2.2)

1 חציל גדול

2 כפות שמן זית

10 עלי בזיליקום או רוקט חתוכים

2 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1/3 כוס גבינה בולגרית מגורדת

מלח

לרוטב:

3 עגבניות גדולות מקולפות או קופסת שימורים של עגבניות רצוי תוצרת איטליה

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

כף רסק עגבניות MUTTI

מלח, פלפל, אורגנו וצ'ילי לפי הטעם

*מומלץ להכניס לבלנדר ולטחון את התערובת

אופן ההכנה:

פורסים את החציל לפרוסות עבות.

מפזרים מעל קצת מלח ונותנים לו להוציא את הנוזלים.

אחרי שנראה שיצאו הנוזלים מורחים שמן זית על הצד העליון ומכניסים לתנור ל5-10 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב – קוצצים את העגבניות דק מאוד ומערבבים בקערה עם השום, הרסק והתבלינים.

מחממים את התערובות במחבת עם שמן זית ומביאים לרתיחה.

מכסים כל פרוסת חציל ברוטב ומעליו מפזרים בזיליקום/ רוקט

מעל הרוטב מוסיפים את הפרמזן והבולגרית (לא להגזים עם הרוטב והגבינה כי זה נמס ומתפשט קצת בתנור).

=

דילוג לתוכן