פיצה חצילים
החומרים ל 8 מנות
(130 קקל למנה, יחס קיטו 2.2)
1 חציל גדול
2 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום או רוקט חתוכים
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1/3 כוס גבינה בולגרית מגורדת
מלח
לרוטב:
3 עגבניות גדולות מקולפות או קופסת שימורים של עגבניות רצוי תוצרת איטליה
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
כף רסק עגבניות MUTTI
מלח, פלפל, אורגנו וצ'ילי לפי הטעם
*מומלץ להכניס לבלנדר ולטחון את התערובת
אופן ההכנה:
פורסים את החציל לפרוסות עבות.
מפזרים מעל קצת מלח ונותנים לו להוציא את הנוזלים.
אחרי שנראה שיצאו הנוזלים מורחים שמן זית על הצד העליון ומכניסים לתנור ל5-10 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב – קוצצים את העגבניות דק מאוד ומערבבים בקערה עם השום, הרסק והתבלינים.
מחממים את התערובות במחבת עם שמן זית ומביאים לרתיחה.
מכסים כל פרוסת חציל ברוטב ומעליו מפזרים בזיליקום/ רוקט
מעל הרוטב מוסיפים את הפרמזן והבולגרית (לא להגזים עם הרוטב והגבינה כי זה נמס ומתפשט קצת בתנור).
=