לכרובית אין יחסי ציבור טובים כיוון שהוא גדול ומגושם,
אולם, ניתן לשלב אותו במתכונים רבים ככה שבסופו של דבר כל מה שילך עם הכרובית יהיה מעדן טעים.
כשהתחלתי את המסע הקיטוגני שלי לפני כמה שנים, הדבר שהכי התגעגעתי אליו היה לחם.
עד שיום אחד גיליתי את המתכון הזה ל"לחם כרובית" – והוא פשוט שינה את כל התפיסה שלי לגבי תזונה דלת פחמימות.
היום אני שמח לשתף אתכם את אחד המתכונים האהובים עלי, שהפך ללהיט בקרב חברים ומשפחה, גם אלו שלא בדיאטה קיטוגנית!
מצרכים:
- ראש כרובית בינוני
- 50 גרם קמח שקדים
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- כף שמן זית
- כפית מלח
- חצי כפית אבקת שום
- חצי כפית פפריקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ומבשלים במים רותחים כ-5 דקות עד לריכוך.
- מסננים היטב ומועכים בעזרת מזלג לתערובת דקה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-25 דקות או עד להזהבה.
טיפים:
- חשוב מאוד לסנן היטב את הכרובית ממים כדי לקבל מרקם מושלם
- אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם
- ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים
- ניתן לשים על הכרובית מלמעלה– שומשום, גרעיני צ’יה, דלעת.
לסיום,
אני חייב לשתף שהמתכון הזה הפך להיות ה"נשק הסודי" שלי בארוחות משפחתיות.
כשאני מביא אותו, אף אחד לא מאמין שמדובר במתכון קיטוגני – וזו בדיוק המטרה! זה המתכון המושלם להוכיח שאפשר ליהנות מאוכל טעים גם בדיאטה קיטוגנית.
אם אתם מכינים, אשמח לשמוע בתגובות איך יצא לכם!
ערכים תזונתיים לכל המתכון
- קלוריות: 880
- פחמימות נטו: 9 גרם
- חלבון: 46 גרם
- שומן: 71 גרם
- יחס קיטו 1.3