לחם שקדים קטוגני
מצרכים:
- 6 ביצים L מופרדות
- 2 שקיות אבקה אפיה
- 150 גרם שקדים
- 1 כפית מלח
- רבע כפית חומץ תפוחים
- 5 גרם חמאה רכה אפשר להמיר בשמן קטוגני
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- בעקרת המיקסר מקציפים את החלבונים והחומץ למרנג יציב.
- מוציאים קצת יותר מחצי החלבונים המוקצפים לקרעה נפרדת.
- מוסיפים למרנג שבקערת המיקסר חלמונים, קמח שקדים, אבקת אפיה ומלח.
- מקציפים לאיחוד.
- מוסיפים חמאה וממשיכים להקציף עוד דקה.
- כשהמסה אחידה מוסיפים מחצית מכמות המרנג שהוצאנו החוצה ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את החצי הנותר ושוב מקפלים.
- מעבירים לאינגליש קייק ואופים 35 דקות או 30 דקות בנינגה פודי על מצב BAKE